Exhibitions

Current Exhibition
 
  Title   The Clown Spirit (Curatorschap: Joanna De Vos & Ronny en Jessy Van de Velde)t
   
Exhibition dates:  
Saturday, 17 October 2020 - Sunday, 27 December 2020

  Title   The Clown Spirit (Curatorschap: Joanna De Vos & Ronny en Jessy Van de Velde)
   
Exhibition dates:  
Friday, 16 October 2020 - Sunday, 13 December 2020

Werken van o.a. Michael Andreenko, Alexander Calder, George Grosz, Floris Jespers, Jules Schmalzigaug, Gino Severini, Marcel Stobbaerts e.a.

Tegelijkertijd loopt in de Rossaert (Nosestraat 7 te Antwerpen) het tweede luik van deze tentoonstelling

Vele kunstenaars hebben op zijn minst affiniteit met het bestaan van de clown. De melancholische kunstenaar, de ernstige clown, de komische kunstenaar, de tragische clown, de idiote kunstenaar, de subversieve clown, de troostende kunstenaar, ... Ze hebben allemaal de gave om het leven te transcenderen. Om hun medemens anders te laten voelen, zien en denken. De clown / kunstenaar geeft aan het tragisch bestaan een komisch gezicht, en andersom.

De kunstenaar / clown is een kloon en een canvas van diverse zinnebeelden. De kunstenaar / clown is in haar extremen tegelijk ingetogen en uitgelaten. Die contradictie vormt de energie doorheen ‘The Clown Spirit’.

‘The Clown Spirit’ toont moderne en hedendaagse werken. De hartslag van de tentoonstelling is te danken aan de speciaal gecreëerde zelfportretten van kunstenaars.

‘The Clown Spirit’ is de prelude van een grootschalige tentoonstelling voor de stad Namen waarin het thema circus op verschillende locaties zal gevierd worden (zoals het Félicien Rops Museum, Delta, enz. – opening mei 2021). Deze tentooonstelling zal een instante spontane activering van de acrobatie van de geest en van het lichaam zijn. Dit concept is uitgewerkt door Ronny en Jessy Van de Velde en mezelf.